Technologie výroby plastového nosiče informace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce předkládá návrh výrobní technologie plastového nosiče informace, který je vyráběn pomocí technologie vstřikování plastů do formy. V obecné literární studii jsou rozebrány plastové materiály a technologie vstřikování plastů. V praktické části práce je vybrán materiál plastového nosiče informace. Z vypočítaných technologických parametrů je vytvořen konstrukční návrh vstřikovací formy a zvolen vhodný vstřikovací lis. Na závěr je provedeno technicko-ekonomické zhodnocení, kde je vypočítán náklad na výrobu jednoho kusu plastového nosiče informace.
This bachelor's diploma thesis presents a proposal for the production technology of plastic carrier information, which is produced using injection molding technology. In the general literary study, plastic materials and injection molding technologies are analyzed. In the practical part of the thesis, the material of the plastic carrier information is selected. From the calculated technological parameters, the design of the injection mold is created and a suitable injection-molding machine is selected. Finally, a technical-economic evaluation is carried out, in which the cost of producing one piece of plastic carrier information is calculated.
Description
Citation
KREJČÍ, R. Technologie výroby plastového nosiče informace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Stanislav Rusz, CSc. (předseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (místopředseda) Ing. Marek Štroner, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Richter (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-21
Defence
Bakalář představil svou práci zkušební komisi. Odpověděl na dotazy oponenta i zkušební komise. 1. Kdy nelze kovy nahradit plasty? Jaké jsou přednosti kovů? 2. Je použitý plast recyklovatelný? 3. Proč nebyla v práci uvažována varianta výroby s horkým vtokem? 4. Proč jsou v nástroji použity izolační desky? Jsou zde potřebné?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO