Analýza hudebních multiefektů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá kytarovými efekty a kytarovým zvukem celkově. Jsou zde popsány nejpoužívanější kytarové efekty a nasimulovány jejich výstupní průběhy. Dále jsou zde porovnány analogové a digitální efekty, vysvětlen princip hudebních multiefektů, popsány všechny části kytarového řetězce a zjištěny parametry, které mají vliv na kvalitu výsledného zvuku. Je popsán použitý postup měření multiefektů a jsou zpracovány výsledky tohoto měření. Poslední část se zabývá psychoakustickým měřením.
This work deals with guitar effect and guitar sound in general. Most widely used effects are described as well as their output time courses are simulated. There is a comparison of analog and digital effects. There is also explained the principal of guitar multiefects, described all parts of guitar efect chain and determined key parameters, which has the main impact on quality of final sound. It is used to describe a methodology for measuring multi-effects and the results obtained by this measurement. The last part deals with psychoacoustic measurements.
Description
Citation
MASÁR, I. Analýza hudebních multiefektů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Vágner, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) prof. Ing. Karel Roubík, Ph.D. (člen) Ing. Juraj Gazda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO