Způsoby snižování rizik na životní prostředí v souvislosti s činností podnikajících subjektů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na dobrovolné nástroje jejichž využitím se mohou podnikající subjekty snažit snižovat negativní vliv na životní prostředí, který v souvislosti s jejich činností může vznikat. Pozornost je věnována na Eco Management and Audit Scheme (EMAS), na jehož základě je proveden environmentální přezkum a identifikace nepřímých environmentálních aspektů u vybrané společnosti. Výsledkem jsou navrhnutá opatření k nepřímým environmentálním aspektům a zhodnocení vhodnosti zavedení systému EMAS do společnosti.
The diploma thesis focuses on voluntary tools that the business entities by using them can try to reduce the negative impact on the environment which may arise in connection with their activities. Attention is paid on the Eco Management and Audit Scheme (EMAS) on the basis of which environmental review and identification of indirect environmental aspects of the selected company is carried out. The result is proposed measures on indirect environmental aspects and an assessment of the appropriateness of the introduction of EMAS into the practice of the company Technické služby Jeseník.
Description
Citation
KÜHNOVÁ, N. Způsoby snižování rizik na životní prostředí v souvislosti s činností podnikajících subjektů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (předseda) prof. Ing. Přemysl Janíček, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) RNDr. Pavel Popela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-27
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Způsoby snižování rizik na životní prostředí v souvislosti s činností podnikajících subjektů. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO