Tvorba laboratorních úloh pro předmět Obnovitelné zdroje energie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá přeměnou sluneční a větrné energie na elektrickou pomocí fotovoltaického panelu a větrné turbíny. Práce dává nahlédnout do problematiky energetiky v České republice v kontextu historického vývoje, současného stavu a také předpokládaného vývoje. Hlavní pozornost je pak věnována obnovitelným zdrojům – sluneční energii a větru. Jsou zde popsány základní principy vzniku a využívání sluneční a větrné energie. V praktické části jsou pak vytvořeny dvě laboratorní úlohy pro předmět Obnovitelné zdroje energie.
This diploma thesis deals with the transformation of solar and wind energy into electrical energy by using a photovoltaic panel and a wind turbine. The work gives insight into the Czech Republic’s issue of energetics in the context of historical development, the current state, and the expected future development. The primary attention is given to the renewable sources - the solar energy and wind energy. Basic principles of creation and manipulation of solar and wind energy are described in this work. Two laboratory tasks are created for the Renewable Energy Sources' class as a part of the practical part.
Description
Citation
BAJGL, T. Tvorba laboratorních úloh pro předmět Obnovitelné zdroje energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Petr Vanýsek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (místopředseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Jaká je přibližně průměrná rychlost větru v ČR? V čem je výhodné nebo nevýhodné propojení FV panelu a větrné turbíny? Vyplatí se pořídit si domů tuto kombinaci? Co konkrétně jste v diplomové práci udělal, kromě sestavení návodu na laboratorní ulohy? Jaká je frekvence vzorkování během měření? V grafu máte časovou osu popsanou v jednotkách mh. Kolik minut je tedy 1 milihodina?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO