Metody pro dosažení maximálního výkonu FV modulů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá sledováním maximálního bodu účinnosti u fotovoltaických panelů a používanými metodami, jak lze tohoto bodu dosáhnout. Na tomto základu byly navrženy a naprogramovány dvě metody, které byly následně odzkoušeny na třech typech fotovoltaických panelů. V závěru je zhodnocení těchto metod.
This diploma thesis deals with the tracking of the maximum power point for photovoltaic panels and the methods used to achieve it. On this basis, two methods were designed and programmed and subsequently tested on three types of photovoltaic panels. In conclusion methods were appraised.
Description
Citation
SVRČEK, M. Metody pro dosažení maximálního výkonu FV modulů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) Ing. Bohuslav Res, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Ovsík (člen) Ing. Jiří Libich, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Jak je stabilní maximum, aby nedocházelo k vlivům šumu a hystereze regulace? Existují i další metody pro hledání maximálního výkonu než jste použil v diplomové práci? Lze pracovní bod nastavovat proudem i napětím? Co je metoda zlatého řezu, jedná se přímo o půlení intervalu? Z jakého důvodu je důležité hlídat maximální účinnost a jaký je hlavní vliv na provoz? Co je příčina oscilace okolo pracovního bodu? Jak probíhalo měření a bylo měření opakováno? Jaké je rozdíl mezi přímou a nepřímou metodou měření?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO