Automatizace domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práca sa zaoberá teoretickým spracovaním problematiky automatizácie domu. V práci sú popísané možné komerčné realizácie dostupné na trhu. Ďalej je spracovaný návrh zariadenia, ktoré rozoznáva nízku a vysokú tarifu. Návrh zariadenie je zamerané na bezdrôtové ovládanie akvária a terária. Ďalšími časťami práce je voľba prvkov zariadenia, návrh obvodov, praktická realizácia a testovanie systému.
This thesis analysis a theoretical basis of the home automatization. The thesis contains the overview of commercial realizations of an intelligent house. The thesis also contains design of device, which could distinguish low and high tariff. Design of device is focused on wireless control of aquarium. In the following chapters a overview of components, design of circuits, practical realization and test of whole system.
Description
Citation
RÁSTOČNÝ, M. Automatizace domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (předseda) Ing. Tomáš Bžoněk (místopředseda) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen) Ing. Vilém Kledrowetz, Ph.D. (člen) Ing. Martin Šťáva, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Otázky oponenta: Na obrázku 19 (str.37) máte uveden obvod na detekci přítomnosti napětí na fázovém vodiči (detekce fáze není vhodný název). Ve vzorcích 1, 2 a 3 máte vypočítán předřadný rezistor. Po výpočtu konstatujete, že z důvodu nadměrného ohřevu (není předpoklad) připojíte paralelně (přidal jste sériově) další rezistor. Uveďte výpočty na pravou míru. Na obrázku 20 (str. 38) je schéma hallovy sondy. Pracuje v optimálních podmínkách, jestliže její výstup zatížíte naznačeným děličem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO