Zpracování síťového provozu na velmi vysokých rychlostech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Různá síťová zařízení vyžadují zpracování síťového provozu. Pro zpracování síťového provozu je většinou nutné extrahovat hlavičky jednotlivých protokolů obsažených v přijatých ethernetových rámcích. Zpracované hlavičky pak lze upravit a znovu poskládat do ethernetových rámců a odeslat zpět do sítě. Tato práce se zabývá návrhem a implementací obvodu pro analýzu a extrakci hlaviček protokolů a obvodu pro skládání ethernetových rámců z hlaviček protokolů. Obvody budou navrženy pro přenosovou rychlost až 400 Gb/s a budou implementovány prostřednictvím technologie FPGA.
Different network devices require processing of the network traffic. To process the network traffic, it is necessary to parse headers of particular protocols packed in incoming ethernet frames. The processed headers can be repackaged to ethernet frames and sent back to the network. The goal of this thesis is to design and implement a circuit for analysis and parsing of ethernet frames, together with circuit for deparsing ethernet frames. The circuits are designed for throughputs of up to 400 Gb/s. The circuits are implemented for the FPGA technology.
Description
Citation
CABAL, J. Zpracování síťového provozu na velmi vysokých rychlostech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. František Urban, CSc. (předseda) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Pekárek, Ph.D. (člen) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (člen) Ing. Radim Hrdý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl na otázky oponenta. Otázky komise: Předseda komise se zeptal studenta na standardy k ethernetu, které má student uvedené v práci. - Student odpověděl rychle a stručně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO