Řiditelný spínaný zdroj 0-1000 V / 100 W

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a realizací řiditelného spínaného zdroje 0–1200 V / 120 W, který bude sloužit k nahrazení stávajícího vysokonapěťového zdroje pro napájení přístroje pro ireverzibilní elektroporaci (IRE) vyvíjeném na UVEE FEKT VUT v Brně. Součástí práce jsou základní popis přístroje pro IRE, popis použitelných topologií měničů pro realizaci zdroje a výběr vhodné topologie na základě jejich výhod a nevýhod. Nedílnou součástí práce je také výběr koncepce řídicích obvodů zdroje a jejich návrh. Závěrečnými částmi práce jsou sestavení zdroje, jeho oživování a měření ověřující jeho funkci.
The thesis deals with the design and construction of a switching power supply with output voltage adjustable from 0 to 1200 V and rated power of 120 W, which will be used to replace the existing high voltage power supply for the irreversible electroporation (IRE) device developed at UVEE FEEC BUT. The thesis focuses on a basic description of the IRE device, a description of usable converter topologies and a selection of the best topology for the required purpose. The selection of the control circuit concept and its design are also integral parts of the thesis. The final part of the thesis contains the assembly of the power supply and the measurement verifying its function.
Description
Citation
HOFMANN, O. Řiditelný spínaný zdroj 0-1000 V / 100 W [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) Ing. Jan Knobloch, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma Řiditelný spínaný zdroj 0-1000 V / 100 W. Student přinesl a předvedl sestavený a oživený spínaný zdroj, který byl předmětem jeho práce. Srozumitelně představil obvodové řešení měniče, dále představil schéma budiče tranzistoru a proudové smyčky a popsal jeho funkci. Student také poukázal na problémy, které nastaly při jeho práci, u každého problému představil navržené řešení a jeho účinek na výsledný produkt. Byly prezentovány návrhy dalšího konstrukčního vylepšení spínaného zdroje. Student odpověděl na otázky oponenta bez zaváhání.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO