Systém automatického ladění pro sedmistrunné kytary

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce popisuje realizaci systému automatického ladění pro sedmistrunné kytary. Jsou zde porovnána již hotová komerční i nekomerční řešení pro šestistrunné kytary. Je zde také zhodnocena použitelnost jejich částí i pro sedmistrunné kytary. Práce dále popisuje základní požadavky na jednotlivé komponenty a řídicí program s ohledem na reálné vlastnosti kytary a použitelné výpočetní algoritmy. V druhé části práce je popsán výsledný návrh systému a jeho realizace včetně řídicího programu. S tím souvisí i testování celého systému.
The thesis describes a realization of the automatic self tuning system for sevenstring guitars. There are comparisons of commercial and uncommercial solutions for six-string guitars. There is also evaluation of useful parts for seven-string guitars. Thesis contains a description of a requirements for individual parts and a control software with respect on real guitar properties and used computing algorithm. In the second part of thesis, there is a description of final system design and its realisation including the control software. This is also related with testing of the entire system.
Description
Citation
JEŘÁBEK, V. Systém automatického ladění pro sedmistrunné kytary [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky k diskuzi: V čem je výsledek nový? - nebylo toto řešení realizováno na 7 strunnou kytaru, vlastní vyřešení způsobu analýzi vibrací. Je to závyslé na materiálu strun? - neměl by to být problém. Ohrané struny, je to řešeno, rozezná to Váš systém? - z FFT vyhodnocuje chybu. Pokud je to více rozladěné, je možné ladit? - mám stanovenou podmínku ladění od do. Step-up měnič, napěťová rezerva? - taky, ale zvyšuje se i výkon motorů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO