Využití větrné energie pro dopravu kapalin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je vypracování co nejrozsáhlejší rešerše na využití větrné energie transformované na mechanickou nebo potenciální energii kapaliny. V práci je shrnuta historie větrných čerpadel. Dále je vytvořen přehled čerpadel, která jsou pro pohon větrnou energií používána a seznámení se s jejich konstrukcí a parametry. Na závěr jsou uvedeny výhody a nevýhody transformace větrné energie na mechanickou energii či potenciální energii kapaliny ve srovnání s transformací na energii elektrickou.
The aim of this bachelor is developing a deep search about uzilization of wind energy for delivery of luquids, which is transforming to mechanical or potential energy of the liquid. We can find history of wind pumps in this work. We can also read about pump overview, which are using for drive of wind energy, constructions and parameters. Finally they are advantages and disadvantages of transforming wind energy to mechanical energy or potential energy of the liquid against transforming to electrical energy.
Description
Citation
ČERVINKOVÁ, K. Využití větrné energie pro dopravu kapalin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Milada Kozubková, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Rudolf, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Štigler, Ph.D. (člen) doc. Ing. Simona Fialová, Ph.D. (člen) Ing. Roman Klas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Studentka přednesla prezentaci BP s tématem "Využití větrné energiepro dopravu kapalin". Doba trvání prezentace cca 10 min. Doc. Štigler (člen komise) přečetl posudek vedoucího práce. Tajemník přečetl posudek oponenta práce Ing. Moravce (nepřítomen). Studentka odpovídala na otázku v oponentním posudku připraveným snímkem prezentace. Doc. Rudolf položil otázku, jestli někdo dělal průzkum na účinnost různých způsobů instalace. Doc. Klas se ptal na měrnou energii, jestli je to normovaný stav.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO