Objektivní hodnocení kvality videa v prostředí MATLAB

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá objektivním hodnocením kvality videa a obrazu v prostředí MATLAB. V první části práce jsou popsány metody hodnocení kvality obrazu a videa. Další část obsahuje seznámení se zdrojovým kódováním obrazu. Popis algoritmu pro objektivní hodnocení obrazu a videa v grafickém prostředí programu MATLAB je uveden v dalších kapitolách práce. Na závěr jsou v práci prezentovány výsledky testů několika obrázků a videí a zhodnocena jejich kvalita.
This work deals with the picture and video objective quality evaluation in MATLAB. The first part of this work describes the methods of the assessment of picture and video quality. The second part focused on the introduction of the source image coding. For the objective image and video quality evaluation an appropriate application in MATLAB was created. For the testing of the created application a several pictures and videos with different properties were used. Finally, obtained results are evaluated and discussed.
Description
Citation
NOGHE, P. Objektivní hodnocení kvality videa v prostředí MATLAB [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Jarmila Dědková, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen) Ing. Elena Cocherová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO