Tvářené a obráběné závity na výrobcích z plechu ve firmě European Data Project s.r.o.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předkládaná bakalářská práce se zabývá metodami třískové a beztřískové výroby závitů určených především pro výrobky z plechu. První část práce je věnována přehledu výrobků vyráběných v současné době firmou EDP, s.r.o. Dále jsou rozebrány jednotlivé druhy závitů, nejběžnější metody jejich výroby a používané metody dané firmy. Následuje praktická část zaměřená na popis výroby vzorků s tvářenými a obráběnými závity. Pozornost je věnována také výhodám a nevýhodám metod využívaných firmou i ekonomickému zhodnocení vyráběných vzorků. Závěrem práce je návrh zavedení metody termálního vrtání a její zhodnocení.
The object of the bachelor thesis is the method of chip and non-chip production of threads determined for mainly metal products. The first part is focused on the products which have been producing by company EDP, s.r.o. Further, the individual thread types, the most common methods of their production and the methods used in the company are mentioned. In the following experimental part, the production of samples with shaped threads and machined threads are described. The attention is also dedicated to the adventiges, and disadventiges of the methods used by the company, as well as the economic appreciation. The conclusion is made of proposal of the thermal drilling and its evaluation.
Description
Citation
HOŘAVA, L. Tvářené a obráběné závity na výrobcích z plechu ve firmě European Data Project s.r.o. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Vrba, CSc. (místopředseda) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Martin Slaný, Ph.D. (člen) Ing. Martin Petrenec, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Rostislav Suchánek (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jak lze měřit přesnost závitů vnějších a vnitřních? Jaké jsou maximální průměry a délky vnitřních závitů vyrobených metodou tváření? 2. Co je to funkčnost? 3. Zkoušel jste reálně závit? 4. Při řezaném závitu poznáme neshodný výrobek. 5. S jakou přesností musí být vyroben polotovar pro válcování vnějšího závitu? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO