Řízení rizik projektu v mezinárodní společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá zpracováním analýzy projektu realizovaného strojírenskou firmou, která se rozhodla převést svou výrobu ze severských zemí, Norska a Švédska, do České republiky a následných návrhů řešení. Jelikož se firma rozhodla řešit projekt ne projektovou cestou, tato práce má nastínit jak by projekt mohl vypadat, pokud by přesun výroby firma zpracovávala projektově. Jedná se především o zpracování časové analýzy, analýzy zdrojů, nákladů a rizik. Těmto předchází situační analýza, jejímž výstupem je SWOT. Faktory z analýzy SWOT vstupují do následující analýzy rizik, kde jsou identifikována a ohodnocena rizika projektu. Nakonec jsou navržena opatření na snížení hodnoty těchto rizik a shrnuty přínosy návrhů řešení.
The diploma thesis introduces processing of an analysis that is realized within an engineering company that had decided to transfer its production from Nordic countries such as Norway and Sweden to the Czech Republic. The company decided to deal with the transfer without any use of project management and planning according to project management and its techniques. Therefore the diploma thesis is supposed to present how the project could look like if it was done by project methodology. The main parts of project are analysis of time, sources, costs and risk analysis. These are preceded by situation analysis which is resulted into SWOT. Factors mentioned in SWOT are used as inputs into risk analysis. Subsequently the risks are identified, evaluated and the proposals for reducing the risks are presented.
Description
Citation
LESINOVÁ, E. Řízení rizik projektu v mezinárodní společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-28
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Řízení rizik projektu v mezinárodní společnosti. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO