Inovace technického systému s patentovou rešerší

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná diplomová práce se zabývá problematikou inovace technického systému pomocí metodiky TRIZ. Tato metodika využívá algoritmický přístup k řešení problému a rozděluje inovační proces na dvě části, analytickou a syntetickou část. Analytická část je složena z kroků, které pomáhají nalézt problém a jeho podstatu, naproti tomu syntetická část nabízí postupy k jejich řešení. Základním zaměřením práce je využití kroků a postupů, obsažených v analytické a syntetické části metodiky TRIZ k inovování konkrétního technického systému.
The diploma thesis deals with engineering system innovation using TRIZ methodology. This methodology uses algorithmic approach to problem solving and divides innovation into two parts, the analysis and synthesis part. The analytical part consists of steps to help find the problem and its essence, by contrast, offers a part of synthetic procedures to deal with them. The general aim is the utilization of steps and procedures contained in the analysis and synthesis part of the TRIZ methodology to a specific engineering system innovation.
Description
Citation
MRKVAN, P. Inovace technického systému s patentovou rešerší [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Vondrák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D. (člen) Ing. Karel Pospíšil (člen)
Date of acceptance
2009-06-10
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se zadáním, zpracováním a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: 1. V literatuře se uvádí, že TRIZ stojí na zákonech dialektiky. Můžete k tomu zaujmout stanovisko? 2. Spatřujete nějaké další možnosti jak pokračovat ve zdokonalování bezucpávkového čerpadla? 3. V práci je poměrně málo informací o patentovaném stavu techniky v bezucpávkových čerpadlech. Proč?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO