Návrh řízení a regulace tepelného systému u RD s využitím systémové instalace LOXONE

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá rozdělením systémové instalace a udává přehled o elektrických spotřebičích a systému vytápění. Podrobněji se zabývá řešením systémové instalace Loxone. Stěžejní částí je projektová dokumentace elektroinstalace, naprogramování ovládání domu a regulace solárního termického systému pro ohřev vody a řízení systému vytápění pro novostavbu rodinného domu. Součástí je jednoduché ekonomické hodnocení navrženého solárního systému.
The diploma thesis deals with the division of the system installation and gives an overview of electrical appliances and heating system. It focuses on the Loxone system installation. The main part is the project documentation of wiring, programming the control of a family house and regulation of the solar thermal system for heating water and the heating system control. It also includes a simple economic evaluation of the proposed solar system.
Description
Citation
NOVÁK, M. Návrh řízení a regulace tepelného systému u RD s využitím systémové instalace LOXONE [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Stanislav Rusek, CSc. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Student seznámil komisi se svou diplomovou prací na téma: Návrh řízení a regulace tepelného systému u RD s využitím systémové instalace LOXONE. Student odpověděl na otázky oponenta. Doplňující otázku položil prof. Rusek. Otázka byla spojená s vytápěním RD. Další otázka byla zaměřena na sítě TN-S a TN-C a užívání proudových chráničů. Ing. Radil položil otázky na řízení teploty a celkový počet zásuvek v místnosti. Poslední otázku podala doc. Lázničková na rozpočet celého systému. Doplňující otázky byly zodpovězeny. Komise se usnesla na stupni A, tedy výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO