Využití akumulačních kapacit elektromobilu pro další aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá elektromobilitou a možnostmi využití jejich uložené energie. Jsou zde popsány současné technologie akumulátorů, stejně jako představeny komerční řešení dané problematiky. V rámci práce je také popsán návrh a řízení systému, který využívá elektromobil pro zálohu napájení domácí ostrovní sítě v kombinaci s fotovoltaickou elektrárnou. Součástí práce je vytvořený program pro simulaci provozu takové sítě. V poslední kapitole je zhodnocení výsledků simulace provozu za různých podmínek.
This master’s thesis deals with the topic of electromobility and the possible use of their stored energy. Nowadays technologies of accumulators and solutions that have been already manufactured by companies are presented. There is a proposal of a management system which uses electromobile as a backup energy supply for an off-grid home power network which is supplied by an energy from photovoltaic panels. As a part of this thesis, there has been a program created to simulate operational conditions of such network. Various operational conditions were simulated and the results are discussed in the last chapter.
Description
Citation
HRBÁČ, L. Využití akumulačních kapacit elektromobilu pro další aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) prof. Ing. František Janíček, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student seznámil komisi se svojí diplomovou prací na téma: Využití akumulačních kapacit elektromobilu pro další aplikace. Student odpověděl na otázky z posudků oponenta a vedoucího práce. Doplňující otázku položil Ing. Jiří Ptáček, Ph.D. a otázka byla zaměřena na spotřebu elektrické energie jednoho ze spotřebičů. Student na otázku odpověděl. Další otázku na téma kapacity baterií a dobíjení elektromobilu položil doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. a student na otázku odpověděl s doplněním komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO