Vlivy působící na cenu stavebních pozemků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je zjistit a vyhodnotit vlivy působící na cenu stavebních pozemků v daném regionu. Dále pak výsledky konfrontovat s oceňovací vyhláškou. V teoretické části jsou uvedeny definice stavebních pozemků podle různých právních předpisů. V praktické části je oceněno třicet pozemků, které jsou rozděleny do dvou lokalit a následně porovnány s kupní cenou jednotlivých pozemků.
The aim of the diploma thesis is to find out and evaluate the influences affecting the price of building lands in the given region. Furthermore, the results are confronted with the valuation decree. In the theoretical part are given the definitions of building lands according to different legal regulations. In the practical part, thirty parcels are valued, divided into two localities and subsequently compared with the purchase price of the individual lands.
Description
Citation
DITTRICHOVÁ, Z. Vlivy působící na cenu stavebních pozemků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Vlivy působící na cenu stavebních pozemků. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala zodpovědně Na otázky komise odpověděla pohotově. Rovněž na doplňkové otázky od oponentky závěrečné práce odpověděla a problematiku vysvětlila. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila. Ing. Pavel Klika, položil otázku: Vysvětlete ceny uvedené v grafu: Vliv vzdálenosti od Konice na cenu stavebních pozemků. Ing. Michal Novotný, PhD. položil otázku: Posuzované pozemky, prodávala vždy obec. Byl zde rozdíl, když prodávajícím byla obec a kdy soukromá osoba. Prof. Ing. Albert Bradáč, DrCs. položil otázku: Zkoumala jste proč jsou tak velké rozdíly mezi cenou zjištěnou a kupní cenou.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO