Návrh zařízení pro měření elastokinematiky zavěšení kol

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V diplomové práci jsem se soustředil na problematiku týkající se poddajnosti zavěšení kola. Práce je pojata především jako detailní konstrukční návrh zařízení určeného pro měření a záznam elastické deformace systému zavěšení kol automobilu. Teoretickou části je rešerše stávajících zařízení a problematiky s tím související. V práci se taký zabývám popisem jednotlivých částí navrženého zařízení a analýzou napjatosti navrhnutých součástí. V případě realizace, práce obsahuje celkovou kalkulaci. Pro vyhodnocení případného měření je uveden také návrh měřícího řetězce, metody vyhodnocení výsledku při měření na tomto zařízení a teoretická analýza nepřesnosti měření.
In my dissertation, I was concentrated mostly on a pliability of problematic of wheel´s suspension. My thesis is mostly a detail design proposal of a device, which is determined for a measurement and record of wheels suspension system´s elastic deformation. My theoretical part of this thesis is a search of existing devices and its problematic. The other part of my dissertation is a description of individual parts of my designed device and also an analysis of designed components´ intension. My thesis includes calculation, for case of realisation. There is also a design of measuring chain, methods of results´ evaluation after measuring with this device and theoretical analysis of measurement´s inaccuracy.
Description
Citation
POHOŘELSKÝ, P. Návrh zařízení pro měření elastokinematiky zavěšení kol [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Rudolf Franz, Ph.D. (člen) Ing. Marek Slovák (člen) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Študent zoznámil odbornú komisiu so svojou diplomovou prácou (zadanie, ciele, riešenie, výsledky a záver). Následne zodpovedal otázky oponenta uvedené v Oponentskom posudku. Ďalšie doplňujúce otázky k diplomovej práci boli: - Aké parametry bude meriať navrhované zariadenie? - Je vypočítaná hodnota koeficientu bezpečnosti dostatočná? Aké parametry ju ovplyvňujú? - Akým spôsobom je zaväzbené navrhované zariadenie?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO