Jaderné elektrárny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se věnuje historii i budoucnosti jaderných reaktorů, popisu jaderných elektráren v České republice a také slibným zdrojům energie z jádra, které jsou nyní ve vývoji. Je doplněna o podrobnější popis sekundárního okruhu českých jaderných elektráren, který je s výrobou elektrické energie v nich neoddělitelně spojen. Na začátku práce jsou pro čtenáře stručně shrnuty některé základní poznatky z jaderné energetiky, které si kladou za cíl uvést ho do problematiky.
This bachelor's thesis deals with history and future of nuclear reactors, it describes nuclear power plants in the Czech Republic and provides a list of promising possibilities of using nuclear energy, that are currently in research. Description of the secondary circuit based on Czech nuclear power plants is also included in this thesis. In the beginning, some elementary knowledge about nuclear energetics is gathered, to provide readers with basics of this topic.
Description
Citation
MUSIL, J. Jaderné elektrárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (člen) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Milčák (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO