Nástroje pro technologii vysekávání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předkládaná práce je zaměřena na studii technologie vysekávání a jejím cílem je průzkum a porovnání používaných strojů a principů, s ohledem na vysekávaný materiál. V rámci práce jsou porovnány rozdíly mezi dvěma druhy používaných nástrojů, a to pro vysekávání archové lepenky a plechových tabulí. Součástí práce je také návrh vysekávacího nástroje pro sestavu krabiček na léky s kompletním výlupem a protitlakovou přípravou na vysekávacím automatickém lisu Bobst SPanthera 106 LE.
Elaborated project is focused on the study of die cutting/punching technology and its aim is research and comparison of machines and principles used, given to the processed material. Within the project, differences between two types of tools used are compared, namely for die cutting of cardboard sheets and punching of metal sheets. The project also includes a design of die cutting tool for pharmaceutical folding boxes with complete stripping tool and counter plate on automated die cutting press Bobst SPanthera 106 LE.
Description
Citation
JELÍNEK, D. Nástroje pro technologii vysekávání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (místopředseda) Ing. Bohumil Jedovnický, CSc. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Mojmír Vaněk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Student seznámil zkušební komisi s obsahem a průběhem prezentace. Dále zodpověděl dotazy oponenta. Při obhajobě bakalářské práce zodpověděl následující dotazy zkušební komise: Ovlivňuje stupeň vlhkosti proces vysekávání? Jak se určuje tvar výlupu pro odpad? Jaký laser se používá pro řezání drážek?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO