Automobil Favorit - milník v historii značky Škoda

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Rešeršní bakalářská práce se zabývá vývojem automobilu Škoda Favorit. Úvodem je nastíněn stručný přehled historie značky Škoda. Těžiskem práce je pojednání o vývoji, použití inovativních prvků a závěrečných zkouškách životnosti a bezpečnosti modelu Favorit. Rozsáhlá část práce je věnována období od představení nového automobilu motoristické veřejnosti do ukončení jeho výroby. Zmíněn je také vstup automobilky Škoda do koncernu Volkswagen. V závěru práce jsou obsaženy informace o pozici tohoto vozu na současném automobilovém trhu a zhodnocen jeho přínos pro následný rozvoj automobilky.
The research of this bachelor thesis is focused on the development of the automobile Škoda Favorit. The introduction opens with a brief overview of the history of the mark Škoda. The main part of the work deals with a treatise on the development, the use of innovative components as well as on the final examination of lifetime and safety of the model Favorit. The vast part of the thesis is dedicated to the period from the first presentation of the new car towards the motoring public until the end of its production. Moreover, there is mentioned the introduction of the Škoda automobile factory to the Volkswagen group. In addition to that, there are included some information about the position of this car at present automobile market and its contribution to the subsequent development of the car factory is evaluated at the end of the thesis.
Description
Citation
JANÍČEK, M. Automobil Favorit - milník v historii značky Škoda [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Janoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Student seznámil odbornou komisi se svojí bakalářskou prací (zadání, cíle, řešení a závěr). Následně zodpověděl otázky oponenta uvedené v Oponentském posudku. Další doplňující otázky k bakalářské práci byly: - Jaké typy zavěšení nápravy se používají v dnešní době? - K čemu se využívá součinitel odporu zduchu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO