Návrh nového upínání VBD pro frézovací nástroje na obrábění dřeva

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou upínání výměnných břitových destiček dřevoobráběcích frézovacích nástrojů. Hlavním cílem práce je navrhnout vlastní upínací systém VBD s přihlédnutím k požadavkům firmy Vydona, s.r.o. Obsah práce je rozdělen do tří kapitol. Kapitola 1 se zabývá charakteristikou frézovacího procesu dřeva. Jejím cílem je vytvořit přehled parametrů, které ovlivňují upínací systém VBD. Kapitola 2 je rešerší vybraných upínacích systémů VBD používaných v praxi. V poslední kapitole je navržen vlastní upínací systém předřezávacích VBD pro falcovací nástroj.
The work presented in this thesis has been dealt with issues of clamping systems of indexable inserts of woodworking milling tools. The aim of this thesis is to design new clamping system of indexable inserts according to the request of company Vydona, Ltd. The work has been divided into three chapters. Chapter 1 deals with characteristic of wood milling process. It has aimed to create a basic view at main parameters which are influencing clamping system of indexable inserts. Chapter 2 has been a literature search of existing clamping systems used in timber industry. The last chapter has been aimed to design of clamping system for pre-cut indexable insert.
Description
Citation
VANČURA, T. Návrh nového upínání VBD pro frézovací nástroje na obrábění dřeva [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) prof. Ing. Robert Čep, Ph.D. (místopředseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Navrátil (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. S jakou nevýhodou nevyvážeností jste se u vysokootáčkových nástrojů ve firmě setkal? 2. Zkuste obecně pohovořit o akustické frekvenci doprovázející frézovací nástroje při obrábění. 3. Jaké typy budou po předpokládaném úspěšném testování Vašeho navrženého nástroje pak obráběny. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jaké typy vyvažování jsou aplikovány reálně ve firmě? 2. V jakém rozsahu otáček a řezných rychlostí se pohybujete při obrábění dřeva? 3. Dá se Vaše koncepce použít i pro obrábění plastových oken? 4. Jaká je ekonomická výhodnost Vaše koncepce? 5. Jaká je geometrie Vašeho břitu? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO