Výroba štítku dveřního kování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Řešenou součástí je štítek dveřního kování. Součást je vyráběna z konstrukční oceli 11 320 o tlouštce 1 mm. Velikost výrobní série je 150 000 ks/rok. Z variantního řešení vhodných výrobních technologií byla zvolena metoda ve sdruženém nástroji, kde bude probíhat postupové stříhání a mělké tažení. Pro tuto variantu výroby byly provedeny technologické a konstrukční výpočty, ze kterých byl navrhnut nástroj a pro něj zhotovena výkresová dokumentace. Dle výpočtu celkové síly a práce byl pro výrobu vybrán lis LEPD 100. Náklady na výrobu jedné součásti činí 39 Kč. Výroba se stává rentabilní od 8 071 kusů/rok.
Bachelor thesis is focused on the manufacturing of label door fitting. The part is made of a steel 11 320 with a thickness 1 mm. The batch sice is 150,000 pcs/ year. The manufaturing technology was choosen a method of rolling cutting with shallow drawing in the combinated tool. Technology and constructional calculating were made for this technology, from which was designed a tool and for it was made drawing. For the calculating total force and work was choosen a press LEPD 100. The costs for manufacturing one part are 39 Kč. The manufacturing is become cost-effective from 8 071 pieces/year.
Description
Citation
NÁVRAT, J. Výroba štítku dveřního kování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Radek Zavadil (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-21
Defence
Student seznámil komisi se svojí prací, jejími výstupy a závěry a zodpověděl dotazy oponenta. Komise dále studentovi položila následující otázky: 1. Vysvětlete zmíněné hodnoty meze kluzu a meze pevnosti použitého materiálu 11 320. 2. Vysvětlete v práci uvedené značení tažnosti. 3. Z jakého důvodu jste nezahrnul režijní náklady a náklady na amortizaci do ekonomického zhodnocení? 4. Vysvětlete konstatování: "lité stojany lisů jsou méně tuhé než svařované". 5. Vysvětlete umístění manipulačních ok na nástroji. 6. Vysvětlete konstatování v práci: "zvlnění příruby výtažku je důsledek anizotropie". 7. Vysvětlete v práci uvedené stanovení tažné síly. 8. Vysvětlete v práci uvedenou metodiku kontroly střižníků na vzpěr.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO