Výroba prototypu držáku GPS na 3D FDM tiskárně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zaobírá navržením a následným vytvořením modelu na GPS za pomocí 3D FDM tiskárny. Díky programu Autodesk Inventor Professional 2015 byly vytvořeny tři modely, jenž byly ekonomicky a technicky posouzeny. Následně byl vybrán model č. 3 k podrobnějšímu rozboru. V této práci se také pojednává o důležitých metodách 3D tisku a vhodnosti použití různých materiálů jako např. ABS a PLA.
This bachelor thesis is dealing with design and production of a model holder for GPS using 3D FDM printer. Three models were created by the Autodesk Inventor Professional 2015 and they were economically and technically assessed. Then model No.3 was chosen for detailed analysis. The important methods of 3D printing and appropriateness of using different materials such as ABS and PLA are also discussed in this thesis.
Description
Citation
ŠEBESTA, V. Výroba prototypu držáku GPS na 3D FDM tiskárně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) prof. Ing. Robert Čep, Ph.D. (místopředseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Navrátil (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Proč jste v práci použil návrh, který je v současnosti pro výrobu již používán? 2. Používáte vy, nebo někdo ve Vašem okolí, Vámi navržený držák? V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Je možné zlepšit kluzné vlastnosti dílce? 2. Ověřoval jste vlastnosti přísavky? 3. Jak byla umístěna pružina, jenž je součástí držáku GPS? 4. Jaká je předepsaná svírací síla držáku? Je předepsána nějakou normou a byla tato norma používána? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO