Tlakové ztráty v potrubí moderního typu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o vývoji materiálů potrubních systémů a zaměřuje se zejména na trendy současné doby. Popsány jsou materiály kovové, plastové a vícevrstvé. Následující pasáž tyto materiály porovnává a vyhodnocuje. Součástí je návrh a realizace modelové trati, která slouží k porovnání tlakových ztrát a pořizovacích cen rozdílných potrubních materiálů.
This bachelor thesis deals with the development of pipeline materials and especially aims on the current trends. It describes metal, plastic and multi-layer materials. Following part compares and evaluates these materials. This work includes a project and a realization of a model circuit in order to compare price and pressure drops of different pipeline materials.
Description
Citation
PŘIKRYL, P. Tlakové ztráty v potrubí moderního typu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Student zodpověděl všechny 4 otázky oponenta. Profesor Štětina upozornil na to, že práce je vytisknutá jednostranně, nemá správné řádkování a chybí seznam použitých symbolů a zkratek. Dále se profesor Štětina dotázal na praktickou aplikaci vlnovce a jeho tlakové ztráty. Docent Katolický se dotázal na tlakové ztráty rovného potrubí. Docent Jaroš vznesl připomínku k umisťování citací v textu práce a upozornil na typografické nedostatky a dotázal se na tlakové ztráty jednotlivých prvků otopné soustavy. Dále se docent Jaroš dotázal na životnost jednotlivých prvků. Doktor Krejčí se dotázal na problematiku elektrochemické koroze nerezového vlnovce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO