Návrh změn konceptu motivačního systému ve vybraném podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Hlavním cílem diplomové práci je návrh na zavedení změn v současném konceptu motivačního systému ve společnosti Slévárna HEUNISCH Brno, s.r.o. v boji při zvládání stresu na pracovišti. Práce je komponována do tří částí. Nejprve je pozornost věnována teoretickým východiskům, ve kterých jsou vymezeny základní pojmy z problematiky zabývající se stresem, z oblasti personální a z oblasti motivace zaměstnanců. Ve druhé části tzv. analytické, je provedena analýza současného stavu společnosti a analýza zavedeného motivačního systému v podniku. Na základě teoretických poznatků a analýze současné situace je v poslední kapitole vypracován návrh motivačních nástrojů, které mají pozitivní vliv na boj se stresem na pracovišti.
The main aim of the diploma thesis is to introduce changes in the current concept of motivation system in the company the Foundry HEUNISCH Brno s.r.o. in the fight against stress in the workplace. The work is divided into 3 parts. In the first part is the attention paid to the theoretical bases which are defined basic concepts of the issue of dealing with stress, human resources and motivation area. In the second part called analysis is analyze the current situation in the company and analyze the established motivation system in the company. Based on theoretical background and analysis of the current situation is in the last chapter drafted suggestions of motivation tools that have a positive impact on coping stress in the workplace.
Description
Citation
SKOČOVSKÁ, E. Návrh změn konceptu motivačního systému ve vybraném podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (předseda) Ing. Jiří Michele (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) Ing. et Ing. Pavel Juřica, Ph.D. (člen) Ing. Martin Pernica, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-09
Defence
Otázky oponenta – odpovězeno Dr. Juřica: Proč jste se nezaměřila na odstranění identifikovaných příčin stresu? Proč jste ve Vašem návrhu pominula podnět příspěvků pro děti vycházející z výsledků průzkumu? - odpovězeno Ing. Michele: Zvažovala jste i jiné prostředí mimo pracoviště, kde může vznikat stres a jak jej řešit? Považujete činnost školení zaměstannců za důležitou? Považujete spolupráci s odbory ve firmě za zajímavou pro management? Mohou odbory pomoci managementu s náměty na odstarňování stresu? - odpovězeno Dr. Pernica: Jak si představujete fungování návrhu tzv. "sick-days"? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO