Hodnoceni investičního záměru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá komplexním ekonomickým vyhodnocením investičního projektu týkajícího se nákupu obráběcího stroje. Na základě zpracované literární rešerše jsou tyto poznatky aplikovány na sledovaný investiční projekt. Ekonomická efektivit projektu je vypočítána pomocí zjištěných peněžních toků, diskontní míry a statických a dynamických metod. Následně jsou identifikována rizika projektu a jejich významnost. V závěru práce jsou výsledky sumarizovány a je uvedeno doporučení, zda projekt realizovat č nikoli.
The diploma thesis focuses on complex economic evaluation of the investment project regarding the purchase of machining centre. Based on the elaborated literature review are those findings applied to the real investment project. Economic efficiency is calculated using the identified cash flows, discount rate and static and dynamic methods. Subsequently are identified project risks and their significance. In conclusion, the results are summarized and is reported recommendation whether or not to implement the project.
Description
Citation
JELÍNEK, M. Hodnoceni investičního záměru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (předseda) Ing. Karel Kuba, DiS. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
otázka oponenta: odpovězeno dr. Milichovský: Rizika podle významnosti : jakým zpusobem bude ošetřen riziko č. 6? odpovězeno doc. Chalupský: Snížení nákladů - proč je to rizikový faktor? odpovězeno Ing. Kuba: Proč využívate spoluprácu s nemeckou firmou? V jakém programovacím jazyku tam programují?odpovězeno doc. Koch: Co jsi myslíte o dotacích? odpovězeno Co je přínosem obchodovaní na akciových trzcích? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO