Návrh změn konceptu motivačního systému ve zvoleném podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Hlavním cílem diplomové práce je navrhnout změny konceptu motivačního systému v podniku. Nejdříve je v rámci teoretické části práce vysvětlena teorie motivace, která je doplněna informacemi o efektivitě motivačních systémů. Praktická část se zaměřuje na analýzu motivačního systému. Nejdříve byl proveden rozhovor s manažerem řízení lidských zdrojů, který poskytl informace o charakteristice podniku a jeho motivačním systému. Aby bylo možné získat i názor zaměstnanců, byl následně proveden výzkum v podobě dotazníkového šetření. Výstupem práce jsou doporučení pro změnu motivačního systému, která povedou k minimalizování pravděpodobných příčin fluktuace zaměstnanců a k navýšení spokojenosti s jednotlivými aspekty motivačního systému.
The aim of this Master's thesis is to propose changes of motivational system in the company. Theoretical part describes motivational theory concepts including information about motivational systems efficiency. Empirical part is focused on analysis of motivational system. First there was an interview with human resources manager, who gave us information about characteristics and motivational system of this company. Second step was to find out more opinions from employees, therefore it was necessary to realize a research in form of questionnaire. Final outcome of this thesis is to recommend some changes of current motivational system. These proposals will minimize the most likely causes of labour fluctuation and it will also increase the satisfaction with particular aspects of motivational system.
Description
Citation
TURČANÍK, M. Návrh změn konceptu motivačního systému ve zvoleném podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Otázky vedoucího: Zodpovězeno. Otázky oponenta: Zodpovězeno. Další otázky: doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D.: Je již některý z vašich návrhů v procesu zavádění? Zodpovězeno. doc. Ing. František Bartes, CSc.: V diplmové práci navrhujete motivační program. Kde v tomto programu máte stimulační prvky a které to jsou? Zodpovězeno. Ing. Vladimíra Kučerová, Ph.D.: Odhadované náklady uvádíte vyšší než 0,5 mil. Kč. Proč si myslíte, že se takto investované peníze zaměstnavateli vyplatí? Co přesně dělají zaměstnanci v uvedené firmě? Co očekáváte, že se zlepší v uvedených činnostech po aplikaci vašich návrhů? Zodpovězeno. Ing. Petr Novák, Ph.D.: Pokud bych založil společnost s ručením omezeným s vámi uváděným (fiktivním) názvem a posléze bych vás zažaloval za uvádění nepravdivých informací o této obchodní společnosti, jak byste na to reagoval? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO