Investiční životní pojištění a individuální investování spojené s pojištěním

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá srovnáním investičního životního pojištění s rizikovým životním pojištěním a individuální investicí do otevřených podílových fondů na území České republiky. V teoretické části jsou popsány základní charakteristiky životního pojištění, otevřených podílových fondů a jako průřez předchozích dvou produktů investiční životní pojištění. Dále rozebírá hlavní ukazatele nákladovosti, které je možné využít pro výpočet nákladovosti pojistného produktu. Analýza současného stavu je zaměřena na modelový příklad, ve kterém jsou srovnány pojistné produkty pojišťoven a zhodnocení investiční části. Následné porovnání výsledků, volba nejefektivnějšího nástroje a doporučení jsou obsaženy v návrhové části. Hlavním cílem diplomové práce je určit nejvýhodnější řešení pro koncového zákazníka a navrhnout případné změny v produktu investičního životního pojištění, aby byl konkurenceschopnější.
This diploma thesis deals with the comparison of investment life insurance with risk life insurance and individual investment in open mutual funds in the territory of the Czech Republic. The theoretical part describes the basic characteristics of life insurance, open mutual funds and as a cross-section of the two products of the investment life insurance. It also describes the main cost indicators that can be used to calculate the cost of the insurance product. The analysis of the current situation is focused on a model example, in which the insurance products are compared and the investment part is evaluated. Subsequent comparison of results, selection of the most effective tool and recommendations are contained in the proposal section. The main goal of the diploma thesis is to determine the best solution for the end customer and to propose possible changes in the investment life insurance to make it more competitive.
Description
Citation
RICHTER, J. Investiční životní pojištění a individuální investování spojené s pojištěním [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Bačík, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Otázky vedoucího: Odpovězeno Otázky oponenta: Odpovězeno Ing. Bačík, Ph.D.: Dala by se vaše investiční životní pojištění srovnat s kombinací pojištění a investice? Odpovězeno Ing. Karas, Ph.D.: Jak jste přišel na zhodnocení 6% ročně? Jaká je návratnost investice? Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO