Síť pro měření teploty a zpracování naměřených dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce bylo vytvořit univerzální bezdrátovou síť pro měření teploty. Síť se skládá z většího počtu měřících modulů, které jsou fyzicky přizpůsoben jak k měření teploty uvnitř budov tak i k měření venkovní teploty. Naměřenou teplotu moduly posílají do centrálního uzlu sítě. K posílání dat slouží rádiové moduly zabudované v každém měřícím modulu i v centrálním uzlu. Tam jsou data zaznamenána a odeslána do počítače pomocí USB kabelu. V počítači se data zpracují a je možné je zobrazit ve formě tabulky nebo grafů. Celá síť se vyznačuje jednoduchostí provedení a nízkou pořizovací cenou.
Object of this work is creat universal wireless network for temperature measurement. Network consists from measuring modules which can measure outside temperature and inside temperature also. Modules send data to central modul by radio. In cetral module data are temporarily saveing and sanding to PC by USB cable. On PC we can generate temperature graphs. All network is easy and lowcost.
Description
Citation
GOCIEK, K. Síť pro měření teploty a zpracování naměřených dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Blumenstein, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Masopust, CSc. (člen) Ing. Josef Vochyán, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO