Příprava společnosti na vstup na burzu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na přípravu společnosti na vstup na burzu prostřednictvím prvotní veřejné nabídky akcií (IPO) jakožto využití jedné možnosti z dostupných variant financování společnosti. V práci jsou uvedena základní teoretická východiska vztahující se k finančnímu trhu, akciové společnosti a metodě IPO. Dále v analytické části práce je zobrazen rozbor společnosti Partners Financial Services, a. s. z hlediska míry připravenosti na vstup na burzu, výběr vhodného trhu pro realizaci IPO a zhodnocení makroekonomické situace.
The bachelor thesis is focused on preparation of a company for entry on a stock exchange through an initial public offer of shares (IPO) as one option from the available options of financing the company. The thesis presents basic theoretical considerations relating to the financial market, the joint stock company and the IPO method. The analysis of Partners Financial Services in terms of the level of readiness for admission to the stock exchange, selection of a suitable market for IPO implementation and assessment of the macroeconomic situation of the macroeconomic situation are also presented in the analytical part.
Description
Citation
ŠTĚPÁNEK, M. Příprava společnosti na vstup na burzu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) Ing. Martina Pivodová (člen) doc. Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-22
Defence
otázky vedoucího - odpovězeno otázky oponentky - odpovězeno Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D. - Jaký projekt připadá v úvahu pro fianncování IPO? odpovězeno Ing. Pavel Svirák, Dr. - str. 65 problematika zajištění úvěru - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO