Návrh řídicího systému standu pro testování odměřovacích senzorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem řídícího programu testovacího standu pro měření lineárních senzorů. Rešeršní část je zaměřena na senzory, které se dají použít u obráběcích strojů a na prostředky pro automatizaci. U praktické části je popsán hardware pro ovládání osy a navrhnut software pro řízení. Software je vytvořen v programu TwinCAT3. V závěru je popsána vizualizace a její ovládání.
This bachelor thesis is covering deals design of the control program of the test stand for the measurement of linear sensors. The research section is focused on sensors which can be used on machine tools and on automation resources. By practise part is write about hardware for control axis and design software for control. Software is create in program TwinCAT3. In the end is describe visualization and control.
Description
Citation
LIČKA, M. Návrh řídicího systému standu pro testování odměřovacích senzorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Pernikář, CSc. (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Maria Krbalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO