Srovnání zdanění fyzických osob v České republice a v Lucembursku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na charakterizování daně z příjmů fyzických osob v České republice a v Lucembursku. Zaměřuje se na vymezení základních pojmů a postupu výpočtu daně a následném srovnání daní v obou zemích na vzorovém příkladu. Další část obsahuje možnosti daňové optimalizace v České republice.
Bachelor thesis is focused on the characteristics of the tax on personal income in the Czech Republic and Luxembourg. It is focused on the definition of basic concepts and procedures for calculating taxes and then compares tax in both countries on the model example. Next section contains option for tax optimization in Czech Republic.
Description
Citation
ŠTOLOVÁ, K. Srovnání zdanění fyzických osob v České republice a v Lucembursku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) Ing. Libor Benátský (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Mgr. Jiří Pospíšil (člen) Ing. Denisa Doupovcová (člen)
Date of acceptance
2017-06-22
Defence
otázky vedoucího práce - odpovězeno otázky oponenta – nejsou Mgr. Pospíšil: Zdanění v Lucembursku – jedná se o klouzavou progresivní sazbu daně? – částečně odpovězeno Mgr. Pospíšil: Řešila jste také situaci poplatníka, který dosahuje příjmy z obou zemí? Čím by se řídilo v takovém případě zdanění? - odpovězeno Ing. Benátský: Jak jste při komparaci vypořádala s příjmy u českého poplatníka ze zemědělství a lesnictví, které ale lucemburský poplatník nedosahuje? - částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO