Ekvalizér s korekcí hlasitosti pro laboratorní výuku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a konstrukcí ekvalizéru s korekcí hlasitosti pro laboratorní výuku a simulací jednotlivých částí v programu LTspice. Pro návrh bylo použito pásmových korektorů se sériovými rezonančními obvody. Všechny pásma jsou naladěná na mezní frekvenci f0 s mírou korekce ±12 dB. Součástí práce je blokové schéma, podrobný návrh ekvalizéru, schéma zapojení ekvalizéru s fyziologickou regulací a návrh plošného spoje.
This bachelor’s thesis deals with a draft and construction of the design of equalizer with loudness regulation for laboratory measurements lessons and also simulation of individual parts in the program LTspice. For design was used bandpass correction with series resonance circuits. All bands are tuned to a frequency f0 with a degree of ± 12 dB. Thesis includes block diagram, design of equalizer in detail, scheme of equalizer with physiological regulation and the design of printed circuit boards.
Description
Citation
KARKOŠKA, J. Ekvalizér s korekcí hlasitosti pro laboratorní výuku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) Ing. Peter Barcík, Ph.D. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO