Systém odporového vyhřívání pracovní obuvi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem topného tělesa pro vyhřívání pracovní obuvi, návrhem obvodů napájecího měniče pro topné těleso a dimenzováním akumulátoru. V první části práce jsou navržena možná topná tělesa. Následuje rozbor jednotlivých možností zapojení DC/DC měniče v závislosti na použitém topném tělese. Další částí je návrh akupacku s jednoduchým systémem BMS. Následuje návrh řídicího obvodu pro vybraný DC/DC měnič a postup realizace navržené sestavy. Závěr práce je věnován měření vybraných průběhů na vyrobeném zařízení.
This bachelor thesis deals with the design of a device for the resistive heating of work-shoes, the circuits of a power converter for a heater and the battery-pack. Two variants of the heater are designed in the first part of thesis. Thesis continues with design of DC/DC converters for both types of the heater. Next part of the thesis deals with a design of the battery-pack with simple BMS circuits. The design of the control circuit for selected DC/DC converter follows. Next part of thesis deals with the construction of the device. Last part is dedicated to measurements and verification.
Description
Citation
PÁR, L. Systém odporového vyhřívání pracovní obuvi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Martin Mach, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Student obhajoval svoji bakalářskou práci s názvem „Systém odporového vyhřívání pracovní obuvi“. Prezentace práce byla přehledná a student neměl problémy s vystupováním. Na otázky oponenta student odpověděl vhodně. Diskuze ukázala, že student má dobré znalosti dané problematiky a že téma práce je velice zajímavé.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO