Návrh na zlepšení systému vymáhání pohledávek u podnikatele

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá způsoby zajištění a vymáhání pohledávek ve společnosti DOLS-výroba Dveří, Oken, Listovních Schránek, a.s.. Práce je rozčleněna na 3 základní části: teoretickou, analytickou část a vlastní návrhy řešení. V teoretické části je shrnuto téma z právního, účetního, daňového a ekonomického hlediska. V analytické části jsou zanalyzovány pohledávky společnosti a rozebrány způsoby zajištění a vymáhání pohledávek. V poslední části jsou navrhnuty vhodná řešení pro zlepšení situace s pohledávkami.
This bachelor´s thesis deals with ways of indentemity and debt collection in company DOLS-výroba Dveří, Oken, Listovních Schránek, a.s.. The work is divided into three basic parts: theoretical and analytical part and my own suggestions of solution. The theoretical part will summarize the topic of legal, accounting, tax and economic terms. The analytical part will analyze debts of the company and will discuss ways of indentemity and debt collection. In the last part the appropriate solutions to improve the situation with debts are proposed.
Description
Citation
DRLÍKOVÁ, M. Návrh na zlepšení systému vymáhání pohledávek u podnikatele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) Ing. Libor Benátský (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Mgr. Jiří Pospíšil (člen) Ing. Denisa Doupovcová (člen)
Date of acceptance
2017-06-22
Defence
otázky vedoucího práce - odpovězeno otázky oponenta – nejsou Ing. Hanušová: Pro výpočty jste používala časový interval 2012 – 2016, provedla jste úpravu předcházejících výkazů nebo ne? – odpovězeno Ing. Hanušová: Zohlednila jste do navrhovaných opatření pozici firmy vůči odběratelům? - odpovězeno doc. Bartoš: V práci analyzujete zvyšující se zadluženost podniku, klesající likviditu, bylo by vhodné doplnit také analýzu rentability. Při porovnání velikosti ukazatelů doby obratu pohledávek a závazků, je aktuální stav pro firmu pozitivní nebo negativní? Prosím vysvětlete. - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO