Optimalizace daně z příjmů právnických osob pomocí zákonných opravných položek k pohledávkám

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o problematice pohledávek z pohledu občanského zákoníku, zákona o účetnictví a zákona o daních z příjmů s důrazem kladeným na rizikové pohledávky. V souvislosti s touto problematikou je zájem směřován k tvorbě účetních a zákonných opravných položek s konečným záměrem využít opravné položky při optimalizaci daně z příjmů.
This bachelor thesis deals with the topic of receivables from the point of view of the civil code, the law on accounting and law on taxes on income with an emphasis on the risk receivables. In connection with this issue is a concern directed to the creation of accounting and legal rectifying items with the ultimate purpose to use the rectifying items to optimize tax revenue.
Description
Citation
NĚMCOVÁ KOTOUČKOVÁ, M. Optimalizace daně z příjmů právnických osob pomocí zákonných opravných položek k pohledávkám [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (předseda) Ing. Ladislav Žalio (místopředseda) Ing. Miloš Grásgruber, Ph.D. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen) Ing. Lucie Folprechtová (člen)
Date of acceptance
2017-06-23
Defence
otázky vedoucího práce – zodpovězeno otázky oponenta – zodpovězeno Ing. Žalio: V práci uvádíte neobvyklý návrh na tvorbu účetních opravných položek? Je to Váš návrh a je dle vašeho názoru zdůvodnitelný? - zodpovězeno Ing. Grásgruber: Jaké jsou podmínky pro daňovou uznatelnost odpisů pohledávek? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO