Elektronická ladička na ukulele

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tématem bakalářské práce je návrh a realizace elektronické ladičky pro ladění čtyřstrunného drnkacího hudebního nástroje zvaného ukulele. Ladička bude využívat krokový motor k ladění nástroje a její součástí bude také LCD displej, který poslouží k vizualizaci stavu naladění jednotlivých strun. Ladička bude řízena pomocí platformy Arduino. Práce je rozdělena do tří základních částí. Nejprve je zmapován aktuální sortiment ladiček a jejich funkce. Druhá část je zaměřena na výběr a návrh jednotlivých komponentů. Tento návrh je zrealizován a je ověřena jeho funkčnost. Realizace je popsána v závěrečné části práce.
The subject of the bachelor’s thesis is a design and implementation of an electronic tuner for tuning a four-stringed fretted musical instrument called the ukulele. The tuner will be able to tune this instrument with a stepper motor. A part of it will be a LCD display which will serve for the visualisation of a tuning process of each string. The tuning system will be controlled with an Arduino microcontroller. This thesis is divided into three main parts. At first, the current range of electronic tuners and their functions will be assumed. The second part is aimed at selection and design of individual components for the electronic tuner. This design is implemented and its functionality is verified. The implementation is described in the final part of the thesis.
Description
Citation
STANĚK, V. Elektronická ladička na ukulele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Branislav Lacko, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (člen) Ing. František Vdoleček, CSc. (člen) Ing. Olga Davidová, Ph.D. (člen) Ing. Radek Poliščuk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Student velmi dobře obhájil BP, předvedl funkční aplikaci a vyčerpávajícím způsobem reagoval na dotazy komise i oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO