Výzkum a vývoj jaderných reaktorů IV. generace s důrazem na reaktory s tekutými solemi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalárska práca sa zaoberá vytvorením prehľadu jednotlivých generácii jadrových reaktorov od prvých prototypov až po dnešné pokročilé reaktory. Tiež prináša prehľad o projektoch podporujúcich rozvoj IV. generácie jadrových reaktorov. Hlavná časť práce popisuje jednotlivé vybrané reaktory IV. generácie Medzinárodným fórom pre generáciu IV so zameraním na reaktory s tekutými soľami. V poslednej kapitole sa nachádza praktická časť bakalárskej práce zameranej na simulovaný výpočet neutrónového toku v rôznych soliach pomocou programu MCNP.
The bachelor thesis reviews the particular generations of nuclear reactors from the first prototypes to nowadays advanced reactors. It also provides an overview of projects supporting development of IV. generation of nuclear reactors. The main part describes the selected reactors of generation IV by the Generation IV International Forum, focusing on molten salt reactors. The last chapter is devoted to a practical part of bachelor thesis focused on simulated calculation of neutron flux in various salts using MCNP program.
Description
Citation
SLANČÍK, T. Výzkum a vývoj jaderných reaktorů IV. generace s důrazem na reaktory s tekutými solemi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací s názvem Výzkum a vývoj jaderných reaktorů IV. Generace s důrazem na reaktory s tekutými solemi. Vedoucí práce Ing. Katovský přečetl posudek vedoucího a oponenta bakalářské práce a položil studentovi otázky uvedené v posudku oponenta. Student správně odpověděl na položené otázky. Doplňující otázku položil Ing. Radil na téma týkající se potenciálu jaderné energie. Student na otázku odpověděl správně. Další otázku týkající se pracovních teplot tekutých solí položila doc. Lázničková. Student na otázku odpověděl správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO