Použití senzorů pro zařízení ovládané signály EEG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalárska práca sa zaoberá rôznymi typmi senzorov pre zber EEG dát a ich využitie na ovládanie priemyselných zariadení. V práci je popísaná problematika merania EEG signálu a jeho spracovania, výber vhodného typu senzoru, návrh a zostrojenie zariadenia schopného zberu, zosilnenia a filtrácie signálu nadobudnutého vybraným senzorom. Tvorba ovládacieho programu určeného na preklad nadobudnutých dát pre komunikáciu a ovládanie externého zariadenia. Testovanie a vyhodnotenie správnosti funkčnosti navrhnutého zariadenia.
This bachelor thesis deals with various types of sensors for collection of EEG data and their application in mind-controlled devices. This work also deals with the issue of EEG signal measurement and its further analysis, how to choose the right sensor, and right design and construction of the device for data collection, amplification and filtration of the signal obtained by the selected sensor. Further, this project aims to develop software for translation (transformation) of the obtained data in order to enable communication and control of external devices.
Description
Citation
BLAŽEJ, S. Použití senzorů pro zařízení ovládané signály EEG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Oto Janoušek, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) Mgr. Veronika Bulková, Ph.D., MHA. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Komise posoudila prezentaci studenta, kterou považuje za dobrou a sroumitelnou. Reakci studenta v diskusi považuje za uspokojivou. Na druhé straně se komise stotožnila se stanoviskem oponenta, že písemná forma podane práce nereprezentuje práci studenta dobře a nevyhovuje požadavkům na bakalářskou práci. K tomu se doporučuje, aby práce byla přepracována na totéž téma. Komise doporučuje, aby vedení fakulty zvážilo možnost uvedení vyjímky a umožnilo mimořádné obhájení přepracované práce v nejbižším termínu - srpnu tohoto roku.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO