Šestinohý kráčivý robot

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je návrh šestinohého kráčivého robota, který je ovládaný pomocí bezdrátové technologie WiFi a je vybaven kamerou, která umožňuje sledovat pohyb robota. V první části jsou popsány možné algoritmy pohybu šestinohého robota, pohonné jednotky a princip servomotoru a jeho řízení. Různé varianty snímačů, které lze pro návrh robota použít. Dále jsou naznačeny možné způsoby výroby mechanické konstrukce a materiály pro její výrobu. Druhá část je věnována praktické realizaci robota. Návrh mechanické konstrukce a její výroba. Návrh elektroniky, firmwaru robota a řídicího softwaru pro jeho ovládání.
The aim of this work is the design of a six-foot walking robot, which is controlled by wireless WiFi technology and equipped with a camera that allows to monitor the movement of the robot. The first part describes the possible algorithms for the movement of the six-legged robot, the drive unit and the principle of the servomotor and its control. Different sensor variants that can be used for robot design. Further, possible ways of manufacturing the mechanical structure and materials for its production are outlined. The second part is devoted to the practical realization of the robot. Design of mechanical construction and its production. Design of electronics, robot firmware and control software to control it.
Description
Citation
PIZÚR, L. Šestinohý kráčivý robot [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Prášek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Majzner, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Student seznámil komisi s řešním své bakalářské práce a odpověděl na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO