Expandovaný grafit jako záporná elektroda pro lithium-iontové akumulátory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se věnuje problematice lithium-iontových akumulátorů. Popisuje jejich základní konstrukční prvky, operační princip a technologické parametry. Práce je zaměřená na záporné-anodové elektrodové materiály. V textu jsou popisovány záporné elektrodové materiály na bázi přírodního grafitu. Detailně jsou v práci popisovány přírodní expandované grafitové materiály použité jako aktivní elektrodový materiál. V práci jsou popsány experimenty zkoumající vliv lisovacího tlaku na výkonové a kapacitní charakteristiky záporné elektrody v aprotickém systému lithium-iontového akumulátoru.
This bachelor’s thesis examines the issues related to the lithium-ion batteries and describes their basic elements, operating principle and technological parameters. It is focused on studying different materials for the negative electrode (anode) that is based on natural graphite. It describes in detail expanded natural graphite materials which are used as an active electrode material. This thesis describes experiments of the impact of the pressure force on power and capacity characteristics of the negative electrode in aprotic system of li-ion batteries.
Description
Citation
BIBIK, M. Expandovaný grafit jako záporná elektroda pro lithium-iontové akumulátory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Arnošt Bajer, CSc. (místopředseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Jakým způsobem probíhá čištění přírodního grafitu pro použití v akumulátorech? Co způsobilo velký pokles kapacit u třetího cyklu vzorku 3806 s lisovacím tlakem 500 Kg/cm2 (obr. 34)? Jakým způsobem probíhalo cyklování? K čemu slouží inicializační cykly? Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO