Léčebna se speleoterapií Ostrov u Macochy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem diplomové práce bylo vytvořit architektonickou studii léčebny se speleoterapií v Ostrově u Macochy. Cílem sanatoria je poskytovat odbornou péči dětem, které trpí chorobami dýchacího traktu, hlavně alergickými, ale i opakovanými infekcemi, zvláště pokud jsou spojeny s poruchou imunity. Samotný provoz je určen primárně dětem předškolního věku a dětem na prvním stupni základní školy. Cílem bylo požadované provozy rozdělit do dvou hlavních částí a zabezpečit nekonfliktní a přirozený provoz – dvě navzájem propojené budovy. Tyto budovy poté co nejšetrněji zasadit do krajiny Moravského krasu a přispět k rozvoji dané oblasti.
The topic of my master’s thesis was to create an architectural study of Hospital with Speleotheraphy in Ostrov u Macochy. Sanatorium provides expert care to children suffering diseases of the respiratory tract, particular allergic and infections. Operation of the building is intended primary for children od preschool age. The building was divided into two main section. It ensures a conflict-free, natural traffic - two interconnected buildings. These buildings were carefully planted in the landscape of the Moravian Karst and contribute to teh development of Ostrov u Macochy.
Description
Citation
OKLEŠTĚK, M. Léčebna se speleoterapií Ostrov u Macochy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO