Územní studie jižního rozvojového území města Brna

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce je návrh využití ploch území, které spadá do jednoho z navrhovaných rozvojových směrů města Brna. Řešeným územím je lokalita pod dálnicí D1, u soutoku řek Svratky a Svitavy, v městské částí Brno-jih. V tomto území se nacházejí vesnice Dolní Heršpice a Přízřenice, které jsou sevřeny okolní zástavbou převážně obchodně-průmyslového charakteru. Předmětem diplomové práce je zejména prověření možnosti využití ploch pro bydlení, kterých v Brně ubývá. Výsledkem práce je urbanistická idea nastiňující možné funkční využití rozsáhlého území 380 ha a námětová studie urbanistické struktury v konkrétní vymezené části.
The aim of this diploma thesis is to elaborate an area which belongs to one of the proposed development directions of Brno city. The area is located under the D1 highway adjacent to the confluence of Svratka and Svitava rivers in the Brno-jih district. There are two villages in the area – Dolní Heršpice and Přízřenice – which are surrounded by buildings of mainly business and industrial character. The objective of this work is to review the possibility of utilizing the defined area for living as the number of similar areas in Brno is decreasing. The result of the diploma thesis is an urbanistic idea outlining possible functional use of a large area covering 380 ha, and a thematic study of an urbanistic structure in a particularly defined part.
Description
Citation
KAVKOVÁ, V. Územní studie jižního rozvojového území města Brna [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO