Využití ultrazvuku pro zkoušení betonu v mostních konstrukcích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V rámci bakalářské práce jsou rozebrány druhy diagnostických metod, podrobněji metoda ultrazvuková – její principy a možnosti využití na stávajících betonových konstrukcích. Dále jsou zpracovány výsledky měření na zkušebních vzorcích pomocí ultrazvuku, které jsou porovnány s výsledky zkoušek pevnosti v tlaku. V práci jsou také zmíněny kalibrační vztahy popsané v českých technických normách.
There are analyze kinds of diagnostic methods in terms of bachelor’s thesis. It is written about principles of ultrasonic pulse method and its options of usage on the current concrete structure. There are processed results of measurement on the testing samples which will be compared with results of stress strength. There is also spoken about calibration relationships in the bachelor’s thesis. Calibration relationships are described in Czech technical norms.
Description
Citation
OLEJKOVÁ, S. Využití ultrazvuku pro zkoušení betonu v mostních konstrukcích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO