Mrazuvzdornost pálených střešních tašek s ohledem na metodiku laboratorního zkoušení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na mrazuvzdornost pálených střešních tašek. Mrazuvzdornost se řadí mezi nejdůležitější parametry, od kterých se odvíjí její odolnost a životnost. Přímé laboratorní metody jsou velice časově náročné a je tedy velká snaha o zdokonalení nepřímých metod, které by s velkou pravděpodobností určily, zda je zkoušená pálená střešní taška mrazuvzdorná či nikoli. Hlavním cílem této práce je shrnutí dosavadních poznatků o problému mrazuvzdornosti, popis výroby mrazuvzdorného cihlářského střepu a popis používaných metod ke stanovení mrazuvzdornosti. Praktická část se zabývá různými zkouškami, které nám poskytují informace o mikrostruktuře a vlastnostech keramického střepu.
This bachelor´s work is focusing on a frost resistance of clay roofing tiles. Frost resistance is among the most important parameters, which is derive from its resistance and lifespan. Direct laboratory methods are very time-consuming so there is a great effort to improve indirect methods, which could most likely determine if tested clay roofing tile is frost resistance or not. Main targer of this bachelor´s work is to summary present knowledge about a issue of frost resistance, description of making frost resistance brick body and description of used methods establishing frost resistance. Practical part is focused on a different tests, which give us informations about microstructure and characteristic of a ceramic body.
Description
Citation
KHONGOVÁ, I. Mrazuvzdornost pálených střešních tašek s ohledem na metodiku laboratorního zkoušení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO