Studium vysokopevnostních betonů s ohledem na současný vývoj a využití ve stavebnictví

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce popisuje současný stav poznání výzkumu a vývoje v oblasti vysokopevnostních betonů - HSC. V teoretické části je popsána historie vývoje HSC a jejich základní vlastnosti. Dále jsou zde popsány jednotlivé materiály, vhodné pro tento typ betonu, zákonitosti při návrhu a provádění konstrukcí. Uvádí již několik realizovaných staveb v ČR. Experimentální část popisuje výrobu zkušebních těles z HSC. Na závěr jsou uvedeny výsledky zkoušek, pro určení vybraných vlastností, jako je pevnost v tlaku, odolnost vůči chemicky rozmrazovacím látkám a nasákavost.
In it’s theoretical part, Bachelor’s thesis describes basic features, historical and recent development and current knowledge in the area of high strength concretes – HSC. Moreover, individual materials suitable for this type of concrete and design and construction regularities are discussed. It provides several examples of already realized buildings of this kind in Czech republic. The experimental part covers production of HSC test bodies. Lastly, results of conducted experiments, such as compressive strength, resistance to chemical de-icing agents and water absorption are reported.
Description
Citation
VOBINUŠKOVÁ, K. Studium vysokopevnostních betonů s ohledem na současný vývoj a využití ve stavebnictví [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO