Bytový dům Hliniště, stavebnětechnologické řešení hrubé spodní stavby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na stavebně-technologické řešení hrubé spodní stavby bytového domu Hliniště ve Velkém Meziříčí. Dům je složen ze dvou samostatných, stavebních objektů, postavených vedle sebe a zasazených do jižně svažitého terénu. Stavba je založena na základových patkách a pasech, které přenáší zatížení od vrchní stavby tvořené z montovaného skeletu, vyplněného keramickým zdivem. Poslední 5. nadzemní podlaží je realizováno jako obytné podkroví, zastřešené dřevěným krovem se sedlovou střechou a plechovou, profilovanou krytinou. Hlavními kapitolami této práce jsou technologické předpisy pro provádění zemních prací a základových konstrukcí, ke kterým jsou zpracovány i kontrolní a zkušební plány. Dále jsou k těmto činnostem navrženy strojní sestavy, naznačen jejich schematický pojezd po staveništi, výkres výkopů, výkres zařízení staveniště, položkový rozpočet, časový plán a další přílohy.
This bachelor thesis is focused on the construction and technological solution of the rough substructure of the Hliniště apartment building in Velké Meziříčí. The house is composed of two separate building structures, built next to each other and set in the south sloping terrain. The construction is based on foundation feet and passports that carry the load from a top structure made of a prefabricated skeleton filled with ceramic masonry. The last 5th floor is realized as a residential attic, covered with a wooden roof with a saddle roof and sheet metal, profiled cover. The main chapters of this work are the technological regulations for the execution of earthworks and foundation structures, which are also processed by control and testing plans. In addition, the machine assemblies are designed for these activities, their schematic travel along the construction site, the excavation drawing, the building site layout, the budget item, the timetable and other attachments.
Description
Citation
DIVÁCKÝ, P. Bytový dům Hliniště, stavebnětechnologické řešení hrubé spodní stavby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO