Tvarová analýza obrazových dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá tvarovou analýzou obrazových dat, popisuje tedy metody, techniky a postupy, které k takové analýze vedou. Obsah práce je rozdělen do tří kapitol – Teoretická, řešení studentské práce a závěr. V části teorie jsou popsány metody, které jsou následně využity v části řešení, ale i obecná teorie přímo související s tématem. Pravidlem je tedy, že použitá metoda v části řešení je popsána v části teoretické do detailů, nicméně tato skutečnost nemusí nutně platit i naopak. V návaznosti na kapitolu teoretickou je řešení studentské práce. V kapitole řešení studentské práce je prezentován problém, který je, díky znalostem z teorie, vyřešen. Řešení sestává z více analytických procesů a patřičných příprav, které jsou v této části zcela jasně definovány. Poslední část, závěr, slouží jako shrnutí přípravy, průběhu a zhodnocení řešení analýzy. Zároveň může posloužit jako prostor pro prezentaci nápadů, analogií, neprezentovaných metod a jiných postupů, které by mohly mít kladný či záporný vliv na výsledek práce, tedy i na její závěr.
Bachelor thesis is focused on shape analysis of image data. This thesis clarifies usage of methods, techniques and procedures that lead to such analysis. The content of this thesis is divided into three chapters – theory, analysis solution and conclusion. In the chapter theory, methods and general theory of the topic are introduced. The rule is, that every method used in subsequent sections is explained in detail, but this doesn't necessarily mean that it applies in reverse. Next chapter, following up the theory section is analysis solution. In this section, a problem is presented. This problem is then, with knowledge presented in chapter theory solved. The solution consists of many processes and preparations that are also explained in detail in this chapter.
Description
Citation
KYLIÁN, J. Tvarová analýza obrazových dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (místopředseda) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) MUDr. Šárka Sekorová (člen) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-08-31
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student reagoval na otázky oponenta. Doc. Schwarz položil otázku Proč je počátek masky mediánového filtru uprostřed? Ing. Harabiš dále doplnil své otázky oponenta, týkající se Hammingovy sítě a deskriptorů. Ing. Mézl položil otázku Máte v tabulce na šestém slidu pojmy rozlišení a obsah, můžete to vysvětlit? Je mezi dvěma stranami tabulky rozdíl? Jak funguje dekriptor založený na Fourierově transformaci? Řešil jste délky vektorů? Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO