Internet of Things zařízení s podporou ZigBee a 6LoWPAN

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Internet věcí je nejnovější trend v počítačovém průmyslu. I když ještě nebyl zcela jasně definován, jsme již obklopeni různými zařízeními připojenými k internetu. Tato diplomová práce se zaměřuje na nízkonákladová a úsporná bezdrátová řešení a na on-line backend v pozadí této architektury. Zároveň se tato práce zabývá Cloud Computingem, který je schopen poskytnout vysoce škálovatelné prostředí pro běh tohoto backendu bez budování infrastruktury. Aby bylo možné zvládnout obrovská množství dat poskytnutých miliardami zařízeními, dalo by se využít služeb BigData v tom stejném prostředí cloudu. Projekt shrnuje teoretické pozadí konceptu Internetu věcí na základě dostupných materiálů. Výsledkem výzkumu je přehled konceptu, který poskytuje popis procesu návrhu, implementace a testování komplexního zemědělského řešení pro internet věcí.
Internet of Things is the latest phenomenon in the computing industry. Even if it has not been completely defined yet, we are already surrounded by various devices connected to the Internet. This thesis project focuses on low cost and low-power wireless solutions and on the on-line backend behind the architecture. At the same time the present work also deals with Cloud Computing which can provide a highly scalable runtime environment for this backend without building an infrastructure. To handle the huge amount of data collected by billions of devices, BigData services could be used in the same cloud space. The project is a collection of the theoretical background of the Internet of Things; so as a result, it provides the reader with an overview of the concept. It also provides a walktrough of the design, implementation and testing process of a complex agricultural Internet of Things solution.
Description
Citation
HALÁSZ, D. Internet of Things zařízení s podporou ZigBee a 6LoWPAN [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Racek, CSc. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ". Otázky u obhajoby: V práci bylo použito z důvodu škálování spoustu technologií (např InfluxDB). Zkoumal jste výkonost aplikace? Kolik senzorů dokáže zpracovat jedna cloudová instance (například Váš počítač)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO